Dvodnevni SAJAM STIPENDIJA „Stipendija i ja“ Univerziteta u Beogradu realizovaće se u zgradi i dvorištu Rektorata na Studentskom trgu u Beogradu 27. i 28. septembra 2017.godine.

Ova manifestacija koju četvrti put organizuje Univerzitet u Beogradu predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mestu okupi veliki broj institucija koje dodeljuju stipendije i da se predstavi veliki broj različitih stipendijskih programa i programa mobilnosti i drugih oblika finansijske podrške dostupne studentima na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, na sajmu učestvuju i kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu Univerzitet u Beogradu organizacijom Sajma stipendija obezbeđuje studentima mogućnost da se pravovremeno i podrobno informišu o velikom broju raspoloživih prilika, o procedurama, uslovima i rokovima za prijavu i uspešno planiraju svoje dalje profesionalne korake. Za učesnike, stipenditore, Sajam je sjajna prilika za afirmaciju programa finansijske pomoći, društvene odgovornosti i regrutaciju zainteresovanih studenata.

Bogat program Sajma stipendija odvijaće se tokom dva uzastopna dana, kada će vrata Rektorata biti otvorena za sve posetioce 27.09.2017 od 11 do 16.00 časova, a 28. 09. od 9.30 do 16.00 časova. Studenti će tokom dva dana programa Sajma stipendija imati priliku da prisustvuju predavanjima, dobiju korisne informacije u okviru programa prezentacija „15 saveta za 15 minuta“, kao i da uzmu aktivno učešće u konsultacijama sa prisutnim stipenditorima, raspoloženima da odogovore na sva pitanja i pruže odgovarajuće savete.

PRVI DAN:
Univerzitet u Beogradu predstaviće se prvog dana studentima. Nakon svečanog otvaranja, studenti će imati prilike da saznaju sve o stipendijama, novčanoj pomoći za naučne i istraživačke radove Zadužbina i fonodova Univerziteta u Beogradu. Prezentacije Sektora za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Beogradu biće organizovane oko dostupnih programa mobilnosti u okviru evropskih programa univerzitetske razmene i predstavljanja portala za apliciranje za konkurse za studente, nastavnike i istraživače MOBI ON. Takođe, studentima će biti predstavljeni i vidovi podrške koje obezbeđuju savetnici Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata u procesu apliciranja za stipendijske programe i dalje usavršavanje. Prvog dana sajma profesori Filološkog fakulteta u okviru dvočasovnog predavanja predstaviće mogućnosti studiranja u Evropi, Aziji i Americi i detaljno će predstaviti međunarodno priznate sertifikate iz oblasti stranih jezika.

DRUGI DAN:
Drugog dana Sajma učesnici sajma će u dva paralelna formata predstaviti svoje stipendije sa početkom u 09.30 časova. Konsultacije će se održavati u holu i dvorištu Rektorata, a kratke prezentacije u Svečanoj sali.
Svoje stipendijske programe 28.09. predstaviće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fond za mlade talente Dositeja, Grad Beograd, kompanije Loreal, Digit, Valjaonica bakra Sevojno, Eko Serbia AD, Fondacija Tempus, Fondacija Studenica, Fondacija dr Zoran Đinđić i Obrazovni sistem Ekilibrio, ambasada SAD, Velike Britanije, Kanade, Republike Grčke, Republike Koreje, Republike Češke, kao i Francuski institut u Srbiji, Ruski Dom u Beogradu, Nemačka služba za akademsku razmenu /DAAD/, Beogradska otvorena škola, EURAXESS mreža u Srbiji i tri italijanska univerziteta (Universita Cattolica del Sacro, Politecnico di Milano, Ca Foscari).

Prenos programa oba dana biće emitovan uživo preko interneta na Media portalu računarskog centra Univerziteta u Beogradu. Sajam su podržale kompanije DDOR Novi Sad, Loreal Balkan, Digit, Nestle Adriatik, Froneri i Golijska Ledena robnim, novčanim i donacijama u uslugama.

Detaljnije informacije, program sajma sa rasporedom prezentacija i konsultacija dostupan je na linku http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija-2017 , a novosti u vezi sa sajmom mogu se pratiti na društvenim mrežama https://www.facebook.com/sajam.stipendija/ i https://www.instagram.com/centarzarazvoj/

sajam stipendija 2017 plakat

Tagovi

„Diploma nije znak da je čovek koji jej ima gotov proizvod, već da je spreman za život.”
Edvard Moli

Anketa

Da li ste za to da se uvede plaćanje ispita po ceni od 800 din, u svakom ispitnom roku (nakon 3 pokušaja) ?

Nastava