Već izvesno vreme, među studentima, vlada mišljenje da je studentska služba loše organizovana i da na kraju samo studenti ispaštaju. Stoga vas molimo da uzmete učešće u anketi u kojoj možemo oceniti rad Studentske službe.

Svedoci smo da se stanje u radu Studentske službe ne popravlja poslednjih godina. Iako znamo da zaposleni u službi rade puno radno vreme i imaju dosta posla, očigledno je da nešto ne funkcioniše. Naravno, odgovornost jednim delom snose i studenti, prouzrokovano svojim kašnjenjem prilikom završavanja administrativnih poslova, ali Studentska služba je tu kako bi morala da definiše jasne upute i istih se pridržava.

Upisni rokovi predstavljaju pravu noćnu moru što zbog nejasnih izmena Zakona o obrazovanju, što zbog neinformisanosti samih službenika. Mnogo puta se dešavalo da uputstva nisu precisno i jasno definisana, i razlikuju se između onoga što je predstavljeno studentima i onoga što je zadak službenika Studentske službe. Mnogo puta studenti su bili vraćeni sa višesatnog čekanja u redu, jer službenici nisu imali odgovor "jer im niko nije dao uputstva". Često se dešava da je potreban potpis iz predmeta za koji Katedra jasno tvrdi da nije potreban. Mali broj obaveštenja od strane studenske službe obično izlepljena ispred šaltera same službe, kratko radno vreme u periodu kada je potrebno mnogo više angažovanja, kašenjenje pri osvežavanju studentskih naloga... Naravno, ima tu i dobrih stvari za koje su službenici zaslužni, ali su gotovo neprimetne kada naiđu periodi gde je potrebno dodatno angažovanje i gde je frustracija među studentima znatno uvećana.

Svi smo se nadali da će novi studentski servis doneti znatan napredak u administraciji studentskih naloga i arhive, ali činjenica je da je učinjen samo mali korak na predugačkoj stazi koju Mašinski fakultet i relevantne službe moraju da pređu. 

Sa druge strane, nisu svi studenti u mogućnosti da uđu u Studensku službu kada žele i reše sve svoje probleme. Za takav tretman morate biti u "specijalnog grupi studenata" ;)

Znamo šta se dešavalo od Oktobra ove godine pa na ovamo, da ne uzimamo u obzir prethodne godine. Iskažite svoje mišljenje ocenom od 1 (totalno nezadovoljan) do 5 (veoma zadovoljan). Rezultati ove ankete biće prosleđeni Upravi fakulteta na dalje razmatranje. Anketa je anonimna!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Kada jednom kreneš odustajati, to ti se pretvori u naviku.“
Vinsent Lombardi

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava