Aktuelno pitanje koje se ponavlja proteklih par godina jeste: Hoće li uslov za narednu godinu ostati ono što je zakonom i propisano, 60 ESPB, ili će se taj uslov ponovo korigovati?

Proteklih godina vršene su izmene Zakona o obrazovanju kroz koje se zakonski uslov menjao, pa je granica za upis u narednu godinu studija bila manja od predviđenih 60 ESPB.

Ove godine studentski predstavnici pri Univerzitetu, a i na lokalnom nivou su tihi još uvek i ovo pitanje još uvek nije pokrenuto. Iako smo o zakonskom uslovu pisali ranije i o tome da neće biti korekcija, za sada nema naznaka da će se išta i promeniti povodom ovog pitanja. Čak i da uslov ostane 60 ESPB bilo bi lepo da se još jednom potvrdi od strane Univeriteta i time se reše sve studentske nedoumice. Naravno, svesni smo da i ako bude bilo kakvih izmena one će doći u poslednjem trenutku, ali ovo je prva godina da nema nikakvih naznaka da će se bilo kakvi pregovori povesti na ovu temu.

Podsetićemo vas da su junski i septembarski ispitni rokovi poslednji u kojima možete rešiti i osigurati vaše pitanje prelaska u narednu godinu studija.

Da li će "studentski predstavnici" pustiti niz vodu sve one koji su glasali za njih, ali isto tako i sve one koji nisu, ostaje da vidimo. Do tada nam možete reći vaše viđenje cele situacije na našem fakultetu.

Tagovi

Nemate prava da postavite komentar.

„Život od nas ne traži da budemo najbolji, već da se potrudimo najbolje što možemo.”
Džekson Braun

Facebook grupe

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu
Pridružite se!
Brucoši 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
II godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!
III godina 2018/19
Mašinski fakultet Beograd
Pridružite se!

Anketa

Da li će se kvalitet nastave poboljšati povećanjem školarina?

Nastava